Pro Alhonkulma kerää luontohavaintoja. Tavoitteena on kartoittaa eläin- ja kasvilajien levinnäisyyttä Humppilan ja sen naapurikuntien alueella. Havaintoja kerätään nisäkkäistä, kasveista, linnuista, hyönteisistä, kaloista, sammakkoeläimistä ja muista luonnossa esiintyvistä lajeista.

Havainnot ilmoitetaan lomakkeella. Sen yhteydessä on kartta, jolla osoitetaan havainnon paikka. Karttaa voi suurentaa. Ensimmäiseksi kannattaakin kartta siirtää sopivaan kohtaan ja suurentaa riittävästi, jotta havainnon paikka voidaan merkitä tarkasti. Paikan merkitsemisen jälkeen merkitään muut tiedot.

Tiedoissa kysytään myös nimeä ja sähköpostiosoitetta. Ne kerätään vain siksi, että tarvittaessa voidaan kysyä lisätietoa havainnosta. Havaintoon voi lisätä myös kertomuksen siitä, miten havainnon teki. Kertomukset kerätään talteen ja hyviä kertomuksia voidaan julkaista yhdistyksen nettisivuilla. Julkaisuun kysytään lupa erikseen. Ilmoitettujen havaintojen ei tarvitse koskea harvinaisia lajeja. Voitte itse arvioida, millaiset havainnot kanssaihmisiä kiinnostaisi.

Seuraavista linkeistä pääsee havaintojen ilmoittamissivuille:

Havainnot

Ilmoitetut havainnot kartalla

Huom! Yritämme suojella uhanalaisia lajeja. Ajoittain kaivetaan maasta ainutlaatuisia kasveja. Jotkut havainnot saattaisivat houkutella ihmiset heti katsomaan esim hienoa eläintä ja sellainen saattaa häiritä kohdetta. Siksi havaintolomakkeella on mahdollisuus merkitä havainto siten, ettei sitä julkaista lainkaan kartalla. Muissa tapauksissa havainto ilmestyy kartalle parin päivän päästä havainnon tekemisestä.